A ruházat befolyása az emberi életben nagyon jelentős szerepet játszik

 

Sportos, Nőies / lányos, tiszta és egyszerű, kihívást teremtő, szabad szellemű, trendteremtő, házi vagy hagyományos?

Te hova sorolnád magadat? Szanyi Brigittával beszélgettünk a Scarlet Fashion tulajdonosával.

A ruházat társadalmunk fő eleme, folyamatosan fejlődik, kolosszális különbségekkel rendelkezik, és a világ szinte bármely régiója gazdag a sokszínűségében

Ruháink, szerepüket betöltve részünkké, identitásunk szerves attribútumaivá válnak. Más szóval, a ruhák az ember belső állapotáról mesélnek másoknak, kifejezve a bennünk élő képzet jelenlétének érzését.

Mit árulnak el a ruhák az embereknek személyiségünkről?

Mit árulnak el a ruhák az embereknek személyiségünkről?

A ruházat kezdeti célja a hőtől, hidegtől, rossz időjárástól való védelem, a meztelenség elrejtése, de az ember igyekszik feldíszíteni az öltözékét, kitűnni a tömegből. Ez alapján megállapíthatjuk: az öltözködés az ember önkifejezésének, önmegerősítésének módja.

Ruha nélkül nem lehet elmenni – még úszás közben is, vagy csak a barátokkal szórakozva, például tengerparti nyaralás közben, fürdőruhát viselünkTalán nem teljesen, de mindent lefednek, amire szüksége van. Az ember számára egy ilyen víziónak jelentősebb szerepe van, sokszor mélyebb jelentése is, mint a testünk egy részét befedő textil.

A bizonyos rezgéseket kibocsátó ruházat nagyon fontos; érdekes képek befolyásolása és létrehozása kultúrában, színben, formában, dizájnban, sőt textúrában is. Vannak, akik lélegző anyagként imádják a selymet. Mások a pamut anyagból készült felsőket részesítik előnyben, mert nagyszerű hűtési tulajdonságaik lehetővé teszik, hogy az ember száraz, puha érzést élvezzen, miközben megtartja erejét, mint egy természetes szál. 

A viszkóz, a poliészter szintén népszerű ruházati anyag, különösen sportruházat, valamint utazási ruházat.

Az öltözködési elemek alapján könnyen megállapítható, hogy az adott személy melyik csoporthoz tartozik. Az ókorban ez a nézet nagyon fontos volt: egy bizonyos társadalmi státuszhoz tartozó embereknek szigorúan meghatározott ruházatot kellett viselniük. 

Vegyük például az ókori Kínát. Csak a császárnak volt joga sárga ruhát viselni, és az alattvalók számára ez a szabadság halálbüntetéssel járt.

A középkori Európát az egyház diktálta a ruházati kérdésekben: a ruha hossza, szélessége, a cipő orrának hossza, a karakter és a díszek száma az egyes osztályok képviselői között – minden elem betöltötte a rájuk bízott szerepet és meglehetősen szigorúan szabályozzák.

 

Rejtett látás a ruházat személyre gyakorolt ​​hatásáról

Érdekes tény, de tényleg sokat elárul, hogy mivel takarjuk be a testünket. A ruhák és cipők nemcsak az embereket díszítik, hanem tükrözik a munka sajátosságait, a költési szokásokat, a jövedelmi szintet, a személyes érzelmeket és magát a személyiséget is. Vannak, akik olyan ruhákat hordanak, amelyek csak a környező belső térrel mutatnak valamilyen kapcsolatot, elkerülve érzéseik és érzelmeik kimutatását. 

Sokan inkább bő ruhákba bújnak, túlméretezett pulóverekkel, csak azért, mert – „Nincs kedvem előre átgondolni az öltözékemet, és néha egyszerűen nem érzem jól magam az általam viselt ruhákban.”

A saját személyiség ilyen szemlélete sokat elárulhat. Az a személy, aki inkább vastag, néha nehéz ruharétegek mögé bújik, bizonytalanul, sőt kényelmetlenül érezheti magát saját alakja vagy súlya miatt; de néha képes mélyebb titkot elrejteni mindazok a ruharétegek mögé. 

Látod, érdekes részletet árul el az emberekről az a tény, hogy évszázadok óta ezen a földön élve tanulmányoztuk és megfigyeltük a társadalom divatirányzatát, de úgy tűnik, nem léphetünk túl a ruhák figurális keretein.

Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a viselt dolgaink mértéke annak, kik is vagyunk valójában, mit képviselünk földi életünk rövid ciklusában. Az ember egyszerűen átéli az érzelmek, hangulatok, érzések évszakait; gyakran egyikünknek sincs lehetősége kikapcsolni ezt a személyiségi impulzust. 

Ha lehetséges, csak becslésünk van egy ilyen lépés megtételének valószínűségéről. De könnyű ezt kezelni?

Hogyan hat a ruházat az emberre?

Hogyan hat a ruházat az emberre?

pl; A dizájner márkák, a hölgyek által státuszszimbólumként használt, jellegzetes Chanel kézitáskák megmutatják, milyen fegyvereket kínál az öltözékünk. Amikor a hősnők vitatkoznak, nem csak szavakat használnak; a nők a márkákat és kiegészítőket eszközként használják, hogy megmutassák, hol tartanak a népszerűség, hatalom, rang, gazdagság hierarchiájában. 

Ezt az eszközt a hírnév kiterjesztéseként használják, szó szerint arra a tényre összpontosítva, hogy mindent meg lehet vásárolni pénzen, miközben ezt a helyzetet arra használja fel, hogy előnyt szerezzen a társadalmon belüli életstílusok összehasonlításában.

Miért tekintik a blézert, a nyakkendőt és a fényes cipőket a magas rang vagy a siker mércéjének? 

Miért ítélnek meg egy nőt a szoknyája hossza alapján? A hosszabb jobb vagy a trendi rövidebb? Amikor az ember elmegy egy interjúra, miért hord egy kis fekete ruhát, kabátot vagy fekete cipőt? Mi a szerepe a ruházatunknak? Ilyen példa egy olyan klasszikus kép kifejezése, amelyet a sokéves történelem tette lehetővé.

De mitől lesz egy klasszikus klasszikus?

Ez egy elég fontos kérdés, de valahogy úgy tűnik, hogy nincs közvetlen válasz. Másrészt egyetlen ruhadarab sem teszi sikertelenné az embert. Ha azonban úgy tűnik, hogy nem volt elég figyelmed vagy törődésed ahhoz, hogy a ruháid beszéljenek helyetted, akkor ez az érzés negatívnak tűnik. Amikor kiválasztod, mit vegyél fel, válassz bölcsen; a praktikusság és a kényelem két fontos érv, amelyek kiemelkednek az egyéb kritériumok közül. 

A Scarlet Fashion szerelmeseinek azonban az elegancia és a stílus lesz a legjobb!

Az a személy, aki saját egyedi stílusát akarja létrehozni, elegendő időt szánjon erre. Vannak, akik korán megtalálják az egyedi megjelenést, például a hírességek, divatikonok, filmsztárok. Ha azonban egy személynek extra szakértelemre van szüksége saját stílusának kiválasztásához, meg kell fontolnia a különböző lehetőségeket a divatirányzatok kialakításához.

Ehhez a feladathoz sokan Szanyi Brigitta segítségét kérik

Mi az a 7 különböző divatstílus, amely ma létezik?

Mi az a 7 különböző divatstílus, amely ma létezik?

Sportos – a sportruházat nagy rajongójaként jellemzi az embert, aki valószínűleg erősen ki van téve a fizikai megterhelésnek, miközben a következőket közvetíti: magabiztosság, optimizmus, összpontosítás, elszántság az élet korlátainak leküzdésére.

Nőies / lányos – csipkéről, virágmintáról, pasztellszínekről, ártatlanságról, naiv szépségről beszél. Ezen túlmenően ez az öltözködési stílus is mutatja az önuralmat, a nyugodt hozzáállást, a megfontoltságot.

Tisztaság és egyszerűség – az öltözék imázsa, amikor az ember egy tiszta, sallangmentes pólót választ vadító farmernadrággal kombinálva, a modern kényelem, a kedvesség, az őszinteség, a szándékok komolyságának szerepét képviseli.

Kihívást teremteni – ez az öltözködési stílus nem igényel bemutatást vagy figyelmet – önmagáért beszél.

Szabad szellemű – Időnként a vad, lendületes ruhák nagy részét képezik ennek a divatstílusnak, inspirálva a gondtalan, szenvedélyes, kreatív elmét kalandvágyó szívvel.

Trendteremtő – Ez a stílus fejlődő, androgün, gyakran extravagáns ruhadarabokat kínál, amelyek a divatvilághoz vagy a mellszoborhoz illő megjelenést kölcsönöznek.

Házi vagy hagyományos – gondoljon a pléd, a gombok vagy a kényelmes csizma szerepére. Egy ilyen stílusú ember találékony, produktív, gyakran energikus aurával rendelkezik!

Milyen árnyalatok befolyásolják a ruhaválasztás természetét?

Változnak az idők, változik a divat. Nincsenek ilyen szigorú megkötések, szabályok, de emlékezni kell bizonyos szakmákra, amelyek speciális munkaruha használatát igénylik. Az üzleti öltözet és a társadalmi státusz közötti kapcsolat továbbra is meglehetősen erős. 

A kutatás szerint bármely felnőtt képes lesz meghatározni egy személy státuszát ruházata alapján, jelezve a foglalkozás típusát. Fontos szerepet játszik: a jelmez minősége, költsége, kapcsolata a divattal.

Ez az a ruházati forma, amely a legjobban jellemzi az embert, tükrözi az egyén szokásait, ízlését. Ne feledd: a ruházat esztétikája az ember életében nagyobb szerepet játszik, mint a viselkedés esztétikája.

A hanyag, rendetlen ruha az erkölcsi öngyilkossággal egyenlő. Az ilyen ember elveszíti önmaga iránti tiszteletét, bizalmát. Az emberi megjelenés minden aprósága mutatja fegyelmezettségét, sőt néha intellektuális képességeit is.

Meg kell jegyezni: ma minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvend a ruhakereskedelem. Azok, akik úgy döntenek, hogy belevágnak ebbe az üzletbe, vagy már rendelkeznek kis üzlettel, üzlethelyiséggel, rendeljenek minőségi, divatos ruhákat az interneten keresztül. A fő előnye, hogy azt válaszd, amelyik tetszik.

A titka annak, hogyan lehet kideríteni az ember jellemét ruhák alapján?

Gondolkoztál már azon, hogyan olvashatsz a karakteredről a ruhákon keresztül?! Nem egyszerű a gardrób rendezése, vásárlási kíséret, fotózásra való felkészülés stb. És hogyan lehet elérni bizonyos célokat ruhák segítségével ?!

Következtetés

Ma az ember sok időt szentünk a ruhatárának, követve a divatos újdonságokat. Az ízlésesen megválasztott, az alak, a megjelenés jellemzőinek megfelelő ruhák kétségtelenül képesek felvidítani, jó hatást kelteni.

Az emberek, bár folyamatosan fejlődnek, új helyeket, ismeretségeket, dolgokat fedeznek fel, még nem kell teljesen átgondolniuk a ruházat rejtett szerepét. 

Talán a legfényesebb, legnagyobb nyílás minden emberben rejlik, potenciálisan bezárva az arra járók előtt. Csak meg kell találnunk az inspiráció forrását, hogy felfedezzük önmagunkat, mielőtt felfedeznénk a körülöttünk lévő világot.